Marktonderzoek voor een duurzame toekomst

Logo het bureau wel

Marktonderzoek dat bijdraagt aan duurzame ontwikkeling

Portfolio Marktonderzoek

Bepaal je duurzame strategie voor de toekomst met behulp van HetbureauWEL. Wij testen producten en diensten in de groene doelgroep, schrijven trendrapporten, geven trendlezingen en doen opinie- en marktonderzoek.

Testpanel

In opdracht van diverse bedrijven testen wij nieuwe producten of innovaties van bestaande producten. Voor elk product selecteren we een uniek panel, dat na het testen een enquête invult. De uitkomsten hiervan delen we met de opdrachtgever en eventueel ook met de lezers van hetkanWEL. 

Ons panel testte onder andere al duurzame zonnebrand van Lavera, zero-waste shampoo van Sea & See, brush mints van Smyle, olijfolie van Flor y Sabor en zeewier nachos van Seamore.

Wat onze klanten zeggen

“Het testpanel van hetbureauWEL gaf ons bedrijf SMYLE goede inzichten met betrekking tot het product en gebruikerservaringen. De samenwerking verliep soepel en is echt een aanrader!”

Almar Fernhout

Oprichter

Opiniepanel

Met ons opiniepanel onderzoeken we hoe de duurzame consument denkt over actuele onderwerpen en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. We delen de uitkomsten van ons onderzoek met de opdrachtgever en eventueel ook met de lezers van hetkanWEL. 

 

In opdracht van Agriyoda onderzochten we hoe belangrijk we zuivere koffie vinden. Voor Triodos Bank keken we naar de kansen van een nieuwe economie. En Stichting Noordzeeboerderij wilde graag weten hoe we tegen zeewier aankijken. 

Wat onze klanten zeggen

“Na het eerste contact merkten wij al snel dat Asceline en Wyke dezelfde denkwijze hebben als wij. Het voelt fijn dat er oprechte interesse en wederzijds respect is. Deze ingrediënten zorgden ervoor dat er een prettige en echte communicatie was. Wij waren erg verrast en blij met de schrijfwijze en warmte van hoe ons artikel is geschreven. Dit heeft er mede voor gezorgd dat we ontzettend veel leuke en positieve reacties hebben ontvangen over ons adopteer een olijfboom project. We blijven jullie volgen en hopen dat we contact blijven houden. Ga zo door!”

Michiel Drijver

Ondernemer

Flor Y Sabor

Trendsignalering

HetbureauWEL werkt intensief samen met duurzame pioniers, koplopers en werelverbeteraars. We doen regelmatig onderzoek onder bewuste consumenten en zijn goed op de hoogte van de nationale en internationale trends op het gebied van duurzaamheid. Hierover schrijven we niet alleen artikelen, maar we adviseren ook duurzame merken, schrijven trendrapporten en geven lezingen. Zo spraken we onder andere voor de Academie Artemis, de Hogeschool van Amsterdam en Stichting Noordzeeboerderij

Wat we doen

Trendsignalering

HetbureauWEL heeft dagelijks contact met groene pioniers, koplopers en wereldverbeteraars. Waar zij nu mee bezig zijn, is over twee jaar mainstream. Daarnaast houden we de ontwikkelingen op het gebied van duurzame lifestyle nauwgezet in de gaten. We komen graag spreken over deze duurzame trends, schrijven trendrapportages en geven advies.

Opiniepanel

Ons opiniepanel bestaat uit bewuste consumenten, die hun mening geven over diverse onderwerpen. Van jouw product en communicatieboodschap tot het nieuwe beleid van de overheid. Altijd kritisch, maar ook altijd opbouwend. 

Testpanel

Ons panel test nieuwe producten, diensten en innovaties en geeft onafhankelijke feedback aan de hand van specifieke vragen. Met deze informatie kun jij nieuwe klanten overtuigen van jouw product of hier en daar nog wat aanpassen aan je product, dienst of communicatie. 

Samenwerken

Heb je interesse om samen met hetbureauWEL de wereld een beetje groener te kleuren? Download dan onze PDF met de verschillende mogelijkheden en tarieven. We komen graag met je in contact om te brainstormen over wat het beste past bij jouw merk: van het organiseren van challenges tot het opzetten van (online) masterclasses en van het maken van content tot het doen van onderzoek.  

Ontvang onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.